Mijn hoofd zit vol

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 09:00

Mijn hoofd stroomt over. Mijn hersenen functioneren niet meer. Zoveel gedachten, zoveel wat er van binnen gebeurt. Ik ben het overzicht kwijt. Ik weet niet meer waar ik moet beginnen en wat ik moet doen om deze chaos op orde te brengen. Het is zo veel, het voelt als zo veel!

Een kort stukje van ‘toen’. ‘Toen’ wanneer ik nog ontzettend diep in mijn eetstoornis zat. ‘Toen’, is eigenlijk nog steeds. Niet dat ik nu nog steeds diep in mijn eetstoornis zit, maar mijn hoofd kan nog steeds overstromen. Mijn hersenen kunnen nog steeds wel eens ‘niet functioneren’ door alles wat er van binnen gebeurt. Ik weet niet hoe ik orde in de chaos kan creëren en dat zorgt soms voor de nodige frustratie.

 

Ik ben iemand die graag alle ballen hoog wil houden; hoe meer ballen hoog te houden, des te beter ik functioneer. Althans, dat dacht ik altijd. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. Ik kan niet alle ballen hooghouden en dat probeer ik te accepteren. Iets met perfectionisme en hoge eisen stellen ofzo. Ik wil het wel, maar het is behoorlijk ingewikkeld om toch aldoor al die ballen maar in de lucht te moeten houden.

 

Gek eigenlijk, want ik begrijp nooit goed waarom ik dat moet van mezelf. Waarom moet ik van mezelf toch altijd zo presteren? Waarom moeten al die ballen zo hoog? Waarom kan ik niet gewoon genoegen nemen met ‘een simpele’ baan?

Nee, ik moet natuurlijk werken, studeren, extra taken op me nemen, een eigen Instagram pagina maken waarop gepost moet worden, een Facebookpagina waar ik dingen op wil hebben, een boek schrijven, een website bouwen, blogs schrijven en een puppy opvoeden. Oh en als klap op de vuurpijl, heb ik natuurlijk ook nog een sociaal netwerk waar ik ook graag tijd voor vrij wil maken.

 

Eigenlijk is er geen werkdruk, op geen van alle bovengenoemde fronten ligt druk. De druk die er is, komt uit mezelf. Ik heb mezelf die druk opgelegd, niemand anders. Waar dit vandaan komt is nog één groot vraagteken. Ik hoop jou, door middel van mijn blogs, mee te nemen in mijn eigen proces, in mijn weken en in mijn leven.

 

Mocht je dingen herkennen, vragen hebben of andere dingen willen delen, voel je vrij een reactie achter te laten! Dit is openbaar; wil je liever een privé bericht sturen, dan kan dat ook! Je kunt het contactformulier op de website invullen of je kunt me opzoeken via de socials (check de knoppen onder aan deze pagina)!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.