Bijna eetstoornis vrij

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 09:00

'Het gaat goed, heel erg goed! Beter dan ooit.' Woorden die ik tegen mijn therapeut van Human Concern zei tijdens één van onze therapie sessies.

Een paar kleine dingen moeten nog 'even' opgelost worden; dwangmatig stappen tellen, niet meer mogen eten dan de ander, vloeibare calorieën oké vinden en schijt hebben aan mijn gewicht. Het lijkt wellicht veel, maar geloof mij; het zijn nog maar een paar hele kleine dingen als je het vergelijkt met al dat, wat ik eerder moest van mezelf. 

Als klap op de vuurpijl gaan we nog even werken aan een terugvalpreventie plan, een plan waarin handvatten staan voor mezelf en mijn omgeving. Handvatten om mij te ondersteunen op het moment dat het even wat minder goed gaat of wanneer ik dreig terug te vallen in eetgestoorde patronen. 

Zoals het nu lijkt, ben ik aan het eind van dit jaar klaar met de behandeling. Klaar met therapie. Klaar met de eetstoornis en klaar voor het leven! Het is best spannend en eigenlijk gewoon super eng, maar het is vooral ook super, super vet, fantastisch en voelt echt als het beste ooit! 

Ik zal jullie meenemen tijdens de laatste loodjes van mijn herstel proces. Eigenlijk voelt het alsof ik al helemaal hersteld ben, puur omdat ik geen 'last' ervaar van de laatste kleine dingen die nog even 'opgelost' moeten worden. Ondanks dat, gaan we natuurlijk voor de puntjes op de i. Als we het doen, doen we het goed. Het hoeft niet perfect maar het moet natuurlijk wel even goed. 

 

Liefs!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.