No make-up challenge

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 09:00

Jezelf uitdagen, het is best wel een 'ding' maar zo belangrijk! Ik daagde mezelf uit om (feestjes daar gelaten) geen make-up meer te dragen. Zo lang ik me kan herinneren draag ik al make-up en ga ik niet zonder make-up de deur uit. De afgelopen jaren ben ik daar iets makkelijker in geworden en ging ik op een luie dag heus wel eens zonder make-up de deur uit, behalve wanneer ik mensen moest zien.

Twee weken geleden besloot ik dat het genoeg was. Ik had geen zin meer om iedere keer zo veel tijd te besteden aan mijn make-up. Niet dat ik super veel make-up droeg (na wat mascara, eyeliner en spul voor mijn woeste wenkies hield het wel op), maar ik vond dat het tijd was voor iets anders. Ik wilde geen tijd meer verspillen aan het 'mezelf mooier maken'. Eens in de vier weken verf ik mijn wenkies en wimpies en dan geloof ik het wel (als ik dat niet doe dan heb ik alles super blond en lijkt het alsof ik een ziekte heb lol). 

Ik wil mezelf accepteren zoals ik ben en daarom daag ik mezelf uit om (voorlopig) geen make-up meer te dragen. Mooi zijn zit van binnen, een beetje make-up veranderd daar niets aan. Bovendien, ik wil me niet onzeker voelen omdat ik geen make-up draag. Challenge accepted! 

De eerste dag dat ik zonder make-up op het werk kwam, voelde ik me super onzeker. Ik was bang dat iedereen het aan me zou zien en dat ik er veel opmerkingen over zou krijgen. Niets was minder waar, wellicht hebben mijn collega's en de cliënten het gezien, maar er is niemand die er iets over gezegd heeft. Nu ik hier over schrijf probeer ik me in te denken hoe ik dat eigenlijk zou vinden.. Het lijkt me enerzijds namelijk best moeilijk, anderzijds denk ik dat ik het makkelijk naast me neer kan leggen wanneer er een 'negatieve' opmerking over zou komen. Ik merk dat ik me steeds minder aan trek van mensen, ik vind het steeds belangrijker wat ik zelf vind en hoe ik over dingen denk, in plaats van wat de ander vindt of hoe de ander ergens over denkt. 

Weet dat je goed genoeg bent, dat je geen make-up nodig hebt, je hoeft niet onzeker te zijn over hoe je eruit ziet. Onzuivere huid?! WHO CARES?! Het zijn maar pukkels en bultjes, iedereen heeft het dus waarom zou jij je daar voor moeten schamen? Ik daag je uit om met me mee te doen! Who's with me?! 
Ik benoem de maand december tot de no make-up maand (hier reken ik de feestdagen en verjaardagen niet mee; uitzonderingen, uitzonderingen!). 

 

X

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.