Oude gewoontes

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 08:31

Om het leven van mijn dromen te krijgen, moet ik oude gewoontes loslaten. Tijdens mijn herstel ben ik daar al aardig ver mee gekomen, maar ook nu zijn er nog genoeg dingen waar ik tegenaan loop. Oude gewoontes, patronen en dingen waarvan ik denk dat ze me houvast geven. Ik moet ze loslaten, stuk voor stuk, stap voor stap.

Een beetje een gek hoofd maar goed, who cares?!

Tijdens het herstel proces van mijn eetstoornis, liet ik oude gewoontes los. Ik zorgde ervoor dat ik stap voor stap steeds een beetje meer los liet, waardoor ik mezelf steeds een beetje meer terug vond. Ik kreeg weer lucht, er ontstond ruimte om meer te genieten, om weer echt te leven. 

 

Maar ook nu ik genezen ben van mijn eetstoornis, is het belangrijk om oude gewoontes los te laten. Kleine dingen zoals de wens overal controle op te hebben of het slecht onderhouden van sociale contacten. Ik schrijf kleine dingen, maar zo klein zijn die dingen eigenlijk niet. 

 

Onlangs zijn Bart en ik natuurlijk verhuisd van Groningen naar Friesland. Heerlijk! We hebben een prachtige woning en een fijne buurt. Ik heb ontdekt dat het belangrijk is dat ik de controle vaker loslaat. Voorheen controleerde ik het eten, nu controleer ik alles in en om het huis. Ik wil dat alles netjes en schoon is en irriteer me eraan als Bart zijn koffiekopje niet in de vaatwasser zet omdat het er 'rommelig' uit ziet. 

Het is onzin, dus ik laat het los. Ik kan nooit het leven van mijn dromen realiseren op het moment dat ik me druk maak over iets als een kopje op het aanrecht. 

 

Zo werkt het ook met het onderhouden van sociale contacten. Al jaren ben ik er super slecht in. Ik mag in mijn handen knijpen met mijn lieve vriendinnen. Ze vinden het allemaal soms super irritant als ik weer van de radar verdwijn omdat ik het contact niet onderhoud, maar tegelijkertijd accepteren ze het en weten ze dat ik dit altijd zo doe.

 

Om het leven van mijn dromen te krijgen moet ik oude gewoontes loslaten. Zo liet ik onlangs mijn baan los. Ik solliciteerde ergens waar ik al heel lang wilde werken en werd aangenomen. Jaren geleden werkte ik voor dezelfde organisatie en moest ik stoppen. Mijn contract werd niet verlengd, maar een week voor ik mijn laatste dag zou hebben, stopte ik al omdat het slecht met me ging. Zo slecht dat ik opgenomen moest worden in een kliniek.

Ik werkte altijd met veel plezier bij deze organisatie en vond het jammer dat er geen ruimte was om terug te gaan toen het beter met mij ging. Ik kwam ergens anders terecht en ontdekte dat ook dit een fantastische baan was. Ondanks dat lukte het me niet om mijn oude werk uit mijn hoofd te zetten. Toen Bart en ik wat meer zekerheid hadden (nadat we dit huis kochten) hadden we er veel gesprekken over en besloot ik te solliciteren. Ik werd aangenomen en half juni zal ik hier starten! 

Mijn oude (momenteel nog huidige) werk, laat ik achter, ik laat hetgeen ik de afgelopen vier- en een half jaar gedaan heb los om, voor in ieder geval een half jaar, het werk te doen wat ik op dit moment heel graag wil. Mijn huidige werkgever heeft mij een half jaar onbetaald verlof gegeven, in dit half jaar ga ik dus ergens anders werken. Mocht dit niet zijn wat ik wil, mocht het tegenvallen of mocht het zo zijn dat ik mijn huidige werk teveel ga missen, dan kan ik terugkomen en dat geeft mij veel rust.

 

Het voelt echt alsof ik alle oude patronen, gewoontes en hou vast loslaat. Ik duik in het diepe, ga nieuwe avonturen aan en ik zie wel wat de toekomst mij brengt. Het vasthouden van oude patronen heeft me weinig tot niets gebracht, dus waarom niet gewoon lekker loslaten?

 

Ik ga stap voor stap mijn dromen achterna. Loesje schrijft: 'wanneer je loslaat heb je twee handen vrij.'

En zo is het. Je hebt je handen vrij om te genieten en om hetgeen te doen je altijd al wilde. Tot dusver heeft het loslaten van oude gewoontes mij alleen maar verder geholpen, probeer het eens en ervaar! 

 

Liefs X

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.