Pompoen lasagne met ricotta

Gepubliceerd op 16 juni 2023 om 07:00

Herfst is echt mijn favoriete seizoen! Ik ben dan ook echt dol op pompoen. 
Vandaag deel ik mijn recept voor pompoen-ricotta lasagne met je; geloof me dit MOET je proberen! 

Wat heb je nodig?

Bereiden

- Een pak lasagne bladen
- 500 gram ricotta
- 4 pakjes Heinz tomatenblokjes basilicum
- 1 hokkaido pompoen (dit zijn de oranje bolle pompoenen)
- pijnboompitten 
- 2 paprika's (rood/oranje)
- 50 gram (geraspte) Grana Padano kaas 
- olijfolie

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de pompoen en paprika in blokjes
  • Verhit de olijfolie in een grote wok en bak de paprika ongeveer twee minuten. Voeg de pompoen blokjes toe en roerbak nog ongeveer drie minuten mee. 
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door. Breng aan de kook en laat het een minuut of vijf zachtjes koken. 
  • Voeg een bakje ricotta toe en roer het geheel goed door
  • Je kunt kruiden naar smaak toevoegen, Zelf kies ik vaak zout, peper en een beetje gerookte paprikapoeder, 
  • Vet de ovenschaal in met wat olie en schep een beetje tomatensaus op de bodem
  • Dek dit vervolgens af met een laag lasagne bladen en schep daar vervolgens weer wat tomatensaus overheen. Herhaal dit tot de saus op is. De bovenste laag van de saus hoeft niet afgedekt te worden met lasagne bladen. 
  • Schep de ricotta in bergjes op de lasagne. Bestrooi vervolgens met pijnboompitten en Grana Padano kaas (dit kan je kant en klaar komen of zelf nog raspen)
  • Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven

Eet smakelijk!

PS. mocht je dit recept hebben gemaakt, laat me dan vooral weten wat je ervan vond! 
Deel je foto op Instagram en tag mij in je bericht!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.