Goede voornemens

Gepubliceerd op 31 december 2021 om 09:00

Goede voornemens, we hebben ze vaak allemaal. Ieder jaar wordt er aan het eind van het jaar weer hard over nagedacht wat dan de goede voornemens gaan worden. Is dit wel zo goed voor je? Ik heb hier uiteraard een mening over en deel deze dan ook graag met je. Benieuwd naar mijn goede voornemens? Lees dan snel verder!

Het goede voornemen van dit jaar is om geen goede voornemens te hebben. Goede voornemens zijn voor mezelf vaak alleen maar een teleurstelling omdat het me 10/10 keer niet lukt om vol te houden. Natuurlijk heb ik doelen die ik dit jaar zou willen behalen, maar ik heb er geen zin in om die doelen als goede voornemens te zien.

De goede voornemens voor iedereen gaan vaak over afvallen, gezonder eten, gezonder leven en meer bewegen. Voor iemand met een eetstoornis kunnen de goede voornemens gericht zijn op herstel, openheid en kwetsbaarheid. Voor iedereen wil ik eigenlijk zeggen: gooi die goede voornemens de deur uit! 

Waarom een goed voornemen hebben aan het begin van een nieuw jaar? Je kunt iedere dag een goed voornemen hebben, daarvoor hoeft er geen nieuw jaar in aantocht te zijn. Een goed voornemen kan morgen, overmorgen of volgende week. 

Een andere boodschap die ik je wil meegeven is: hou vooral je goede voornemens voor jezelf. Mocht je er voor kiezen om wel goede voornemens te hebben voor het nieuwe jaar, hou ze dan voor jezelf. Er wordt vaak niet over nagedacht hoe goede voornemens voor anderen kunnen zijn. Zelf vond ik het altijd behoorlijk moeilijk wanneer iemand vol trots vertelde over zijn of haar goede voornemens die vaak gericht waren op afvallen en meer bewegen. Dat terwijl ik juist zo hard bezig was met herstellen van mijn eetstoornis. Het triggerde mijn eetstoornis juist heel erg omdat mijn hoofd niets liever wilde dan afvallen en meer bewegen, terwijl mijn hart juist minder wilde bewegen en meer wilde eten. Ik was opzoek naar vrijheid en doordat anderen zichzelf juist restricties aan het opleggen waren, vond ik het moeilijker om mezelf te focussen op mijn vrijheid. Ik belandde daardoor in een neerwaartse spiraal. Natuurlijk; je bent er zelf bij en jij maakt de keuzes, maar ik was niet sterk genoeg om tegen de eetstoornis in te gaan op dat moment. 

Wees jezelf vooral bewust van hetgeen je hardop uitspreekt. En wanneer je geen goede voornemens hebt, dan heb je die niet. Who cares?! Zolang je gelukkig bent met jezelf is alles meer dan oké. Zo niet, dan is dat misschien iets om aan te werken. Ik doe in ieder geval alle 'goede voornemens' de deur uit. 

Doe je met me mee?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.