Het is oké

Gepubliceerd op 18 maart 2022 om 09:00

Het is oké wanneer je even een slechte dag hebt. Iedereen voelt zich wel eens minder goed of chagrijnig. Onlangs had Bart een paar minder goede dagen, en dat is helemaal oké. Ik heb ze zelf immers met enige regelmaat ook! 

Het is oké dat je even niet vrolijk bent. Het is oké dat je even geen zin hebt om iets te doen. Het is oké dat je baalt van jezelf omdat je graag meer zou willen doen. Het is oké om die lat eens wat lager te leggen voor jezelf. 

 

Die lat, daar gaat het vaak mis. Je vindt dat je van alles en nog wat van jezelf moet. Die lat gaat hoog, hoger, hoogst. Maar waarom eigenlijk? Als je mega drukke en stressvolle weken gehad hebt, is het toch logisch dat je, wanneer je weer in je normale ritme komt, geen energie hebt? Chagrijnig bent? Nergens zin in hebt? 

 

Het is oké! Accepteer dat je even minder goede dagen hebt. Accepteer dat er van het huishouden even niets komt, dat je even niet in staat bent om te koken of dat je alleen maar op de bank of in bed wil liggen. 

Soms is je bed uitkomen al goed genoeg, ook al is het maar een kwartiertje. Probeer trots te zijn op die momenten. Iedereen heeft zijn of haar eigen grenzen, iedereen heeft andere dingen waar hij of zij trots op mag en kan zijn. 

 

Voor de ander (vrienden, partners, familie): kijk naar wat er wel goed gaat. Kijk naar wat voor jou fijn is wanneer je slechte dagen hebt en bedenk je goed dat ieder mens anders is. Zelf vind ik het ook fijn dat ik even niets hoef als ik me slecht voel. Bart en ik zijn wat dat betreft goed op elkaar ingespeeld. Accepteren van elkaar dat er dagen bij zitten die matig zijn. Je houdt immers niet ineens minder van de ander. 

 

Tot slot; (uiteraard, daar was die al!) PRAAT! Wanneer je jouw verdriet of slechte humeur met een ander kunt delen en de ander slechts luistert en zegt dat het helemaal oké is, voelt het voor de ander vaak al een stuk lichter. 

 

Het is oké. Jij bent oké. 

Liefs x

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.