Accepteren

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 09:00

Striae.. Iets wat vrijwel iedere vrouw heeft en iets waar je absoluut geen seconde een gevoel van schaamte voor zou moeten hebben. Ik had er altijd een hekel aan, het mocht er niet zijn, ik schaamde me ervoor en heb met moeite geleerd om het te accepteren.

Het zijn maar streepjes. Waarom zou je ze niet gewoon accepteren? Het is, niet alleen voor mezelf, maar voor vrijwel alle vrouwen op deze aardbol iets wat erbij hoort. Zoveel reclames op televisie of op social media beweren dat je het kan laten verdwijnen met crème of speciale behandelingen, maar waarom zou je?  Het hoort bij het vrouwenlichaam en het is niets om je voor te schamen. 

Voordat ik hersteld was van mijn eetstoornis, had ik een hekel aan striae. Ik wilde het wegmaken en geloofde in de reclames die zeiden dat je er iets tegen kon doen. Ik geloofde dat je, met behulp van het smeren van bepaalde crème, de striae kon laten verdwijnen. Waarom iets wegmaken wat hoort bij een vrouwenlichaam? Waarom jezelf haten omdat je striae hebt? Het hoort er nou eenmaal bij en beetje bij beetje heb ik dat geaccepteerd. Het is niet erg, je bent niet minder mooi, je hoeft je er niet voor te schamen. Het zijn maar streepjes en die streepjes laten zien dat je een vrouw bent met rondingen. Je kunt niet altijd maar door het leven gaan als een meisje en bovendien, waarom zou je door het leven willen gaan als vrouw in een meisjeslichaam? Natuurlijk, voor sommige mensen is dat gewoon hun bouw (en daar is helemaal niets mis mee) en dat is in dat geval natuurlijk meer dan oké!

Je bent mooi zoals je bent, met rondingen, zonder rondingen, met striae, zonder striae, met cellulitis, zonder cellulitis. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Dat is vooral hetgeen ik wil promoten. De tijd van 'anti- putjes en anti- strepen' is voorbij. Tegenwoordig wordt ieder lichaam gepromoot, hoewel het nog steeds vaak (in mijn optiek) veel te slanke modellen zijn die worden gebruikt. Wel is het belangrijk om voor ogen te houden dat veel van de vrouwen in de bladen en op social media gefotoshopt zijn. Het is niet realistisch en dat patroon zou ik graag willen doorbreken. Let's get real! 

Er zijn dagen dat ik niet tevreden ben met mijn lichaam, ik denk dat het iets is wat menig vrouw herkent. Ondanks dat, handel ik niet meer naar de ontevredenheid maar omarm ik juist mijn lichaam. Ik ben blij met hetgeen ik zie als ik voor de spiegel sta. Of dat nu met een maatje meer is en met striae, of niet, dat maakt me niets uit. Ik ben inmiddels een volwassen vrouw en bij een volwassen vrouw horen dat soort dingen nou eenmaal. Ik heb rondingen en daar ben ik trots op. 

Ik zou je zo gunnen dat jij dat ook kan, dat jij ook trots kan zijn op je lichaam. Het heeft mij in mijn herstel enorm geholpen om stil te staan bij mijn lijf. Ik vond het moeilijk om 'mooi' te zien dus startte ik bij het functionele. Ik leerde mijn lichaam waarderen. Eerst mijn benen, ik zag ze niet meer als olifanten poten, maar ik zag ze als twee benen die mij van A naar B brachten. Ik zag ze als iets moois omdat ik dankzij mijn benen kan dansen. 
Zo ben ik stap voor stap mijn lichaam bij langs gegaan. Dat is iets wat ik je gun. Omarm de mooie dingen van je lijf. Als het niet in één keer lukt, zoek dan een tussenoplossing zoals ik gedaan heb bijvoorbeeld. 

Striae, het is er nou eenmaal, bij mij, misschien bij jou en bij miljoenen andere vrouwen op deze aarde.
Je bent mooi zoals je bent, onthoud dat goed. 

Liefs X 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.