Normaliseren

Gepubliceerd op 6 mei 2022 om 07:00

Tijdens de behandelingen in de kliniek liet ik me dagelijks vertellen hoe belangrijk het is om te normaliseren. Dat advies ging met name om mijn eetpatroon. Een normaal eetpatroon is iets wat ik toen wilde, maar wat ik nooit voor elkaar kreeg. Nu gaat dat fantastisch en probeer ik, naast een normaal eetpatroon, mezelf te leren normaliseren als het gaat om het liefhebben van mijn eigen lichaam. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn lijf (en dat an sich, is al mooier en beter dan ik ooit heb durven dromen) maar soms vind ik het nog knap lastig om mijn 'curves' te omarmen. 

Zitten zonder rolletjes te zien is onmogelijk (ook met 5 kilo) want er moet rek zijn als het gaat om je buik, anders zou je uit elkaar scheuren en dat is niet de bedoeling. ;) Maar toch vind ik het soms lastig om de rollen die ik heb, de rollen die je ziet op de foto, te accepteren en te omarmen. 

 

Ik wil je laten weten dat het oké is. Soms mag het lastig zijn, soms mag je moeite hebben met het accepteren van jezelf. Het is oké, zo lang je maar weet dat het beter wordt en dat je de minder positieve gevoelens of de negatieve gedachten over jezelf niet blijvend zijn. 

 

Ze zijn niet blijvend wanneer je aan jezelf werkt, wanneer je wilt veranderen en wanneer je de rolletjes, een nieuw eetpatroon, minder gezonde producten etcetera niet uit de weg gaat. Je moet (nou ja, niets moet maar voor herstel is het vaak wel essentieel) accepteren dat dit dingen zijn die horen bij het leven. Je moet accepteren dat je niet kunt genieten van het leven wanneer je restricties blijft houden en wanneer je blijft luisteren naar je eetstoornis (ook al luister je nog maar 10%). 

 

Dus..

EMBRACE THE CURVES! Normaliseer een lichaam waar rolletjes bij horen, waar een onderkin aan te pas komt, waar pukkels, striae, cellulitis en wallen bij horen. Een maatje meer is prima, blijf normaliseren en tegen jezelf zeggen dat het erbij hoort. Dat je niet minder mooi bent, er minder bij hoort, er minder toe doet wanneer je een maatje meer hebt. 

 

Leef! Vier het leven, vier JOUW leven en vier het normaliseren. Vrouwelijke vormen zijn tha bomb. Heb je lichaam lief, denk na over alle functies die het heeft. Dankzij jouw benen kan je lopen, fietsen, auto rijden. Je benen brengen je van A naar B. Je armen helpen je te creëeren, je buik verteert eten, zorgt voor tien miljoen andere dingen (die ik nu niet ga opnoemen) en je hoofd.. een fantastisch ding waar ik nu ook niet teveel over zal uitwijden. 

 

Ik wil je gewoon bewust maken van de manier waarop je kijkt naar je lijf. Lukt het niet om jezelf te complimenteren? Bedenk dan de positieve aspecten van het lichaamsdeel waar je negatief over denkt.

 

Normaliseer, normaliseer! 

 

Liefs X

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.